Geschiedenis van Madame Modeste

In 2004 gingen de eerste optredens door van Millstone Jazz, de vroegere naam van Madame Modeste. Millstone Jazz was een project dat in 2003 opgezet werd door Willy Dreesen en dat snel uitgroeide tot een volledige groep.

Sinds het begin hebben we reeds op een professionele ritme-sectie kunnen rekenen, met pianist Steven Raeyen, en zijn broer Gert als drummer. Zonder hen hadden we nooit zo een snelle en succesvolle groei gekend. Ook de steun van Noël Nozy, beroepsmuzikant bij de gidsen, is zeer belangrijk geweest.

In het voorjaar van 2006 kregen we er de jonge, dynamische en talentvolle zangeres Marij Hulsmans als frontmadam bij, en vooral door haar optreden kregen jongere muzikanten van buiten Molenstede interesse voor onze groep.

In ons korte bestaan hebben reeds verschillende professionele muzikanten meegespeeld, waaronder trompettist en jazz componist Carlo Nardozza wel de bekendste is. In 2007 veranderde de naam van Millstone Jazz naar "Madame Modeste" en traden we op als Big Band onder leiding van Willy Dreesen.

In het najaar van 2008 wordt de fakkel doorgegeven aan Kim Vandeweyer, die vanaf dan de leiding neemt, en de Big Band wordt omgevormd tot een volwaardig Jazz Combo.

We zochten ijverig naar een betere naam dan Millstone. Tijdens een repetitie van het combo hadden we het over een demo CD en Marij vond dat er op de cover een foto van haar moest staan, de dreads opgestoken, en daartussen de gezichten van de andere muzikanten. Dat ontlokte de opmerking: "Hoho, Madame Modeste, last van valse bescheidenheid hebt ge niet hè?" Waarop Marij: "Ja!! Dat is het!! Madame Modeste! De perfecte naam!"